Διαδικτυακά Σεμινάρια ΣΑΚ ∙ CAA Webinar Series ∙ #04

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου ανακοινώνει το 4ο σε σειρά διαδικτυακό Σεμινάριο – Webinar, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 15 Ιουλίου στις 18:00 με θεματολογία:

 

Πυροπροστασία Κτηρίων – Σχεδιασμός και Θεσμικό Πλαίσιο
Εισηγητής: Δρ. Σπύρος Σπύρου
Πυρομηχανικός

 

Δρ. Σπύρος Σπύρου
Είναι Διευθύνων Σύμβουλος της IntFire (Cyprus) Ltd, η οποία καταπιάνεται κυρίως με την παροχή επιστημονικών λύσεων πυρομηχανικής κατά το σχεδιαστικό και κατασκευαστικό στάδιο ενός κτηρίου, καθώς επίσης και παροχή υπηρεσιών εκτίμησης κινδύνων πυρός. Έχει ασχοληθεί με την δομική συμπεριφορά των μεταλλικών κατασκευών, την συμπεριφορά του καπνού και των παρευρισκομένων σε μια οικοδομή, κάτω από συνθήκες πυρκαγιάς. Διετέλεσε Επιστημονικός Υπεύθυνος ερευνητικού προγράμματος, επιχορηγημένο από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ), που καταπιανόταν με την συμπεριφορά των μεταλλικών κοχλιών σε ψηλές θερμοκρασίες. Ήταν ο επιστημονικός υπεύθυνος της Τεχνικής Ομάδας, η οποία έχει την ευθύνη να ετοιμάσει την νέα Νομοθεσία και τον Κώδικα Πρακτικής Πυροπροστασίας, εκ μέρους του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ) και του Υπουργείου Εσωτερικών. Έχει αρκετές δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια και προτάθηκε για βραβείο στο International Association of Fire Safety Science (IAFSS) για καλύτερη διδακτορική διατριβή για τις χρονιές 2001 – 2003, σε θέματα Πυρομηχανικής – Στατικής Συμπεριφοράς Μεταλλικών Στοιχείων.

 

 

Προϋπόθεση Συμμετοχής
Αρχιτέκτονες – μέλη του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου.
Προτεραιότητα θα δοθεί σε μέλη με τακτοποιημένη οικονομική συνδρομή.
Το Σεμινάριο διεξάγεται μέσω εξειδικευμένης ψηφιακής πλατφόρμας zoom για webinars υψηλής ποιότητας με ποικίλες δυνατότητες αμφίδρομης επικοινωνίας των συμμετεχόντων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατοχή φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή που υποστηρίζει μικρόφωνο και κάμερα.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν για τους Αρχιτέκτονες – μέλη. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα σύνδεσμο στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο για εγγραφή και παρακολούθηση του Σεμιναρίου.
Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής.

Εγγραφή
Η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής και τα λοιπά διαδικαστικά θα γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης [email protected]
Οι συμμετέχοντες καλούνται να καταγράφουν ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας.
Προθεσμία εγγραφής μέχρι και την Τρίτη, 14 Ιουλίου στις 17:00.