Κυπριακή Διάκριση ∙ Ευρωπαϊκά Βραβεία BAUHAUS 2021

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό την αιγίδα της Προέδρου Ursula von der Leyen ανέλαβε τη διοργάνωση των νέων Ευρωπαϊκών Βραβείων BAUHAUS 2021. Τα νέα Ευρωπαϊκά Βραβεία BAUHAUS 2021, έχουν ως στόχο να παρουσιαστούν υποψηφιότητες με προτάσεις που θα εναρμονίζονται στις νέες Ευρωπαϊκές αξίες BAUHAUS , οι οποίες βασίζονται στη βιωσιμότητα, αισθητική και αρμονική ένταξη στο περιβάλλον. Το νέο Ευρωπαϊκό BAUHAUS φιλοδοξεί να αναδείξει την Πράσινη Συμφωνία ως πολιτιστική, ανθρωποκεντρική και θετική εμπειρία. Όλοι πρέπει να είναι σε θέση να αισθάνονται, να βλέπουν και να βιώνουν τον πράσινο και τον ψηφιακό μετασχηματισμό ως τρόπο βελτίωσης της ποιότητας ζωής. Στα νέα Ευρωπαϊκά Βραβεία καθιερώνονται δέκα (10) διαφορετικές κατηγορίες, όπου η Κριτική Επιτροπή με απόφασή της επέλεξε συνολικά τριάντα (30) έργα, τα οποία αντιστοιχούν τρία (3) έργα σε κάθε σκέλος.

Ο Αρχιτέκτονας, Χρίστος Παύλου με το έργο του “Το Σπίτι Κήπος στην Πόλη” διακρίθηκε και είναι εκ των τριών φιναλίστ στη Κατηγορία 3 με τίτλο “Λύσεις για τη συνεξέλιξη του δομημένου περιβάλλοντος και της φύσης“. Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου συγχαίρει τον Αρχιτέκτονα, Χρίστο Παύλου για τη σημαντική αυτή διάκριση, που αναδεικνύει τη Σύγχρονη Κυπριακή Αρχιτεκτονική σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι νικητές κάθε Κατηγορίας θα ανακοινωθούν σε τελετή απονομής που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτέμβριου 2021 στις Βρυξέλλες.

 

© photo by ∙ Unseen Views

 

  • περισσότερες πληροφορίες  εδώ