Ολοκληρωμένος Καινοτόμος Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Κτιρίων στη Βάση Πιστοποίησης LEED

Untitled-2

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου σε συνεργασία με το Εκπαιδευτικό Κέντρο Πεδίο Γνώσης διοργανώνουν επιχορηγημένο από την ΑνΑΔ Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα:

Ολοκληρωμένος Καινοτόμος Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Κτιρίων στη Βάση Πιστοποίησης LEED
Εισηγητές: Ιφιγένεια Θεοδωρίδου, Χρύσανθος Μαρούχος

Σκοπός Σεμιναρίου

Η αξιολόγηση LEED αποτελεί ένα σύστημα πιστοποίησης κτιριακών εγκαταστάσεων το οποίο αναπτύχθηκε για τις πράσινες κτιριακές εγκαταστάσεις από το Αμερικανικό Συμβούλιο (U.S. Green Building Council – USGBC). Η συγκεκριμένη πιστοποίηση αφορά το κατά πόσο ένα κτίριο σχεδιάζεται και αναπτύσσεται με στρατηγικές που έχουν να κάνουν ως ένα κτίριο φιλικό προς το περιβάλλον. Το σύστημα LEED εφαρμόζεται τόσο σε νέες κτιριακές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής, όσο και σε υφιστάμενα κτίρια που βρίσκονται υπό αναβάθμιση ή ανακαίνιση.

Το σεμινάριο πραγματεύεται τις σύγχρονες τάσεις για βιώσιμα πράσινα κτήρια υψηλής αποδοτικότητας. Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν τα κυριότερα σημεία, τα οφέλη καθώς επίσης και τα διάφορα επίπεδα πιστοποίησης LEED. Θα παρουσιαστούν επίσης, τρόποι σχεδιασμού με προοπτική πιστοποίησης LEED.

Στο σεμινάριο αναλύονται τρόποι καθώς επίσης και βασικοί παράγοντες πιστοποίησης LEED όπως:

• Η βελτίωση της εξοικονόμηση ενέργειας σε μια εγκατάσταση.
• Η μείωση εκπομπών CO2 που προέρχονται από ένα κτίριο.
• Η αύξηση της αποδοτικότητας του νερού .
• Η ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους.
• Η βελτίωση της ποιότητας διαβίωσης στο εσωτερικό περιβάλλον.
• Σωστή διαχείριση των αποβλήτων. Χρήση πράσινων υλικών κατά την κατασκευή.
• Ελαχιστοποίηση ρύπανσης που προκαλείται κατά την διάρκεια της
• κατασκευής.
• Ελαχιστοποίηση του αποτυπώματος άνθρακα κατά την διάρκεια μεταφοράς των κατασκευαστικών υλικών.

Πρόγραμμα
Διάρκεια Εκπαίδευσης: 14 ώρες + 4 ώρες ενδοεπιχειρησιακό μέρος
Χρονική τοποθέτηση: 2 – 3 Νοεμβρίου
Τοποθεσία Διεξαγωγής: Grecian Bay Hotel, Αγία Νάπα (Δωρεάν Διαμονή)

Εγγραφή
Η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής διενεργείται μέσω του συνδέσμου, εδώ
Προθεσμία υποβολής συμμετοχής μέχρι τις 26 Οκτωβρίου 2024.

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου
Δικαιούχοι επιχορήγησης ΑνΑΔ: Δωρεάν

Βιογραφικά Εκπαιδευτών
Δρ. Ιφιγένεια Θεοδωρίδου
Αρχιτέκτονας

Η Δρ. Ιφιγένεια Θεοδωρίδου είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός, απόφοιτος του T.U. Darmstadt, με εξειδίκευση στον βιοκλιματικό σχεδιασμό κτιρίων και τον βιώσιμο αστικό σχεδιασμό. Ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα το 2007 και παράλληλα ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στο Πολυτεχνείο του Νταρμσταντ (2009-2012). Έχει εργαστεί στη Γερμανία στον σχεδιασμό ενεργειακά αποδοτικών κτιρίων και είναι πιστοποιημένη ενεργειακή επιθεωρήτρια. Το 2009 συνίδρυσε το αρχιτεκτονικό γραφείο e2architects, εκπονώντας πλήθος αρχιτεκτονικών και ενεργειακών μελετών σε Γερμανία, Λετονία και Ελλάδα. Επίσης, εργάστηκε ως σύμβουλος εξοικονόμησης ενέργειας στη Λετονία και συνεργάζεται με το Πολυτεχνείο της Στουτγκάρδης στο ευρωπαϊκό έργο “W4RES”, το οποίο προωθεί τις καινοτομίες στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας μέσω της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Πρόσφατα, συμμετείχε σε δικτυακές συναντήσεις για την προώθηση ενεργειακών κοινοτήτων στην Ευρώπη.

Χρύσανθος Μαρούχος
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Ο κ. Χρύσανθος Μαρούχος είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Cyprus International Institute of Management και στις Ενεργειακές Τεχνολογίες από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι πιστοποιημένος Ειδικευμένος Εμπειρογνώμονας και Ενεργειακός Ελεγκτής, με πάνω από 13 χρόνια εμπειρίας ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα ενεργειακής απόδοσης και περιβαλλοντικής διαχείρισης. Από το 2010, διευθύνει την εταιρεία CM Value Creation Consulting Ltd, συμμετέχοντας σε σημαντικά έργα στην Κύπρο και Ελλάδα. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής από την ΑΝΑΔ και επισκέπτης καθηγητής στο Cyprus College. Επίσης, είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΕΤΕΚ και έχει πλούσια αρθρογραφία στον τομέα της ενεργειακής εξοικονόμησης και της περιβαλλοντικής διαχείρισης.