Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης

ai

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου σε συνεργασία με το Εκπαιδευτικό Κέντρο Πεδίο Γνώσης διοργανώνουν επιχορηγημένο από την ΑνΑΔ Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα:

Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης
Εισηγητής: Νικόλας Μάρκου

Περίληψη Σεμιναρίου
Το σεμινάριο πραγματεύεται τις τελευταίες εξελίξεις της εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης/ Generative AI στην αρχιτεκτονική και το σχεδιασμό. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν για αυτήν την πρωτοποριακή τεχνολογία, πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επιταχύνει τη διαδικασία σχεδιασμού, το style transfer, τις προχωρημένες τεχνικές prompting, τα Controlnets και την λεπτομερή ρύθμιση του σχεδιασμού. Μέσα από πρακτικές δραστηριότητες και παρουσιάσεις από ειδικούς, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν βαθιά κατανόηση για το πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη/ Generative AI και τα διαθέσιμα εργαλεία (π.χ. Midjourney) μπορούν να προωθήσουν την καινοτομία, να μετασχηματίσουν τις καθιερωμένες πρακτικές σχεδιασμού στην αρχιτεκτονική και να δημιουργήσουν πρόσθετη αξία.

Μετά το πέρας της κατάρτισης οι εκπαιδευόμενοι πρέπει να είναι σε θέση να:
• Να περιγράφουν την αξία και τον αντίκτυπο από την εφαρμογή της τεχνολογίας Generative AI για την επιχείρηση και τον οργανισμό τους.
• Να διατυπώνουν τις προκλήσεις και τους περιορισμούς που σχετίζονται με την τεχνολογία Generative AI
• Να απαριθμούν και να περιγράφουν τα διάφορα εργαλεία και πεδία εφαρμογών της τεχνολογίας Generative AI στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.
• Να διαχωρίζουν τις διαφορετικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την καθοδήγηση της δημιουργία προσαρμοσμένου περιεχομένου.
• Να διατυπώνουν τις διαφορές στις δυνατότητες και στα λειτουργικά χαρακτηριστικά των διαφόρων εργαλείων της τεχνολογίας Generative AI.
• Να εφαρμόζουν το διαθέσιμα εργαλεία/πλατφόρμες τεχνολογίας Generative AI στο σχεδιασμό κτιρίων εντός του αστικού ιστού.
• Να εξάγουν και να επεξηγούν συμπεράσματα από την εφαρμογή εργαλείων της τεχνολογίας Generative AI στο σχεδιασμό πολυώροφων κτιρίων και malls.
• Να εκτελούν βελτιώσεις σε αρχιτεκτονικά σχέδια χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνικές prompting.
• Να επιλέγουν τα κατάλληλα εργαλεία τεχνολογίας Generative AI προς χρήση στο κατάλληλο στάδιο σε υπάρχουσες ροές εργασιών.
• Να εκτελούν δημιουργία περιεχομένου χρησιμοποιώντας συνδυασμό εργαλείων τεχνολογίας Generative AI στο π.χ. text-to-text και text-to-image.

Πρόγραμμα
Διάρκεια Εκπαίδευσης: 14 ώρες + 4 ώρες ενδοεπιχειρησιακό μέρος
Χρονική τοποθέτηση: 16 και 17 Νοεμβρίου
Τοποθεσία Διεξαγωγής: NissiBlu Beach Resort, Αγία Νάπα (Δωρεάν Διαμονή)

Εγγραφή
Η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής διενεργείται μέσω του συνδέσμου, εδώ
Προθεσμία υποβολής συμμετοχής μέχρι τις 11 Νοεμβρίου 2024.

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου
Δικαιούχοι επιχορήγησης ΑνΑΔ: Δωρεάν

Βιογραφικό Εκπαιδευτή
Νικόλας Μάρκου
Head of AI, Electi Consulting Ltd
Ο κ. Νικόλας Μάρκου είναι Software Architect με πάθος για τα νευρωνικά δίκτυα και τις εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης στη βιομηχανία. Κατέχει πτυχίο και μεταπτυχιακό δίπλωμα (BEng/MEng) στην Μηχανική Υπολογιστών και Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Πατρών και μεταπτυχιακό MSc Advanced Computing από το Imperial College London. Ο κ. Μάρκου έχει συμμετάσχει ενεργά σε αρκετές νεοφυείς επιχειρήσεις, εστιάζοντας στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT), την Ασφάλεια Πληροφοριών, το Blockchain και την Τεχνητή Νοημοσύνη. Ο κ. Μάρκου είναι επικεφαλής σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης στην Electi Consulting και συνεργάτης στο UCL Centre for Blockchain Technologies (UCL CBT). Η εξειδίκευσή του έγκειται στην αξιοποίηση προηγμένων τεχνικών Τεχνητής Νοημοσύνης για την προώθηση της καινοτομίας και την επίλυση σύνθετων προβλημάτων της βιομηχανίας.