Απονομή: Βραβεία Φοιτητών Αρχιτεκτονικής 2022

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου στα πλαίσια της δραστηριοποίησης του για ανάδειξη και προβολή της σύγχρονης αρχιτεκτονικής σκέψης πραγματοποίησε στις 27 Ιανουαρίου 2023, στο Εκπαιδευτικό του Κέντρο τα εγκαίνια Έκθεσης και Tελετή Aπονομής “Βραβεία Φοιτητών Αρχιτεκτονικής 2022”.

Η Έκθεση παρουσιάζει 34 έγκυρες διαγωνιζόμενες προτάσεις Φοιτητών αρχιτεκτονικής από Πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού, οι οποίες εκπονήθηκαν και ολοκληρώθηκαν το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022 και διαγωνίστηκαν στις κατηγορίες Διπλωματική και Πτυχιακή Εργασία. Σκοπός των Βραβείων είναι αφενός να δώσει την ευκαιρία να παρουσιαστούν νέες ιδέες από νέους επιστήμονες και υποψήφιους επαγγελματίες Αρχιτέκτονες σε ένα γεγονός πολιτισμού που φέρνει σε επαφή το κοινό με σύγχρονες αντιλήψεις στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και αφετέρου να αναδείξει την ευρεία συμβολή της αρχιτεκτονικής στη κοινωνία και αριστείας στην εκπαίδευση.

Τα “Βραβεία Φοιτητών Αρχιτεκτονικής” διοργανώθηκαν για 4η συνεχόμενη χρονιά από τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου, τα οποία τέθηκαν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκπροσώπησε στην τελετή απονομής των Βραβείων, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών ο Κώστας Κωνσταντίνου απευθύνοντας χαιρετισμό. Χαιρετισμό έχουν απευθύνει επίσης οι, Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου Άλκης Δίκαιος, ο Διευθυντής Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως Κυριάκος Κούνδουρος και ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ Κωνσταντίνος Κωνσταντή. Στην τελετή απονομής συμμετείχαν Φοιτητές Αρχιτεκτονικής, οι οποίοι έλαβαν Βραβεία στις κατηγορίες Διπλωματική και Πτυχιακή Εργασία.

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου εκφράζει ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Υπουργείο Εσωτερικών, Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου για τη στήριξη και συνεργασία απονέμοντας χρηματικά Βραβεία στις θεματικές “Συλλογική Κατοίκηση” και “Εφαρμογή Καινοτόμων Τεχνολογιών στην Αρχιτεκτονική”. Ευχαριστίες εκφράζονται σε όλους τους συμμετέχοντες Φοιτητές αρχιτεκτονικής, οι οποίοι με τις προτάσεις τους, αναδεικνύουν σύγχρονες αντιλήψεις και πρωτοτυπία στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και περαιτέρω δίδουν περιεχόμενο για ανάπτυξη εποικοδομητικού διαλόγου.

Η Έκθεση με όλες τις διαγωνιζόμενες προτάσεις θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι και τις 17 Φεβρουαρίου 2023, μεταξύ των ωρών 09:00 έως 14:00 (διεύθυνση: Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 37, 1015 Λευκωσία).