Τελετή Απονομής “Βραβεία Φοιτητών Αρχιτεκτονικής Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου”

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου στα πλαίσια της δραστηριοποίησης του για ανάδειξη και προβολή της σύγχρονης αρχιτεκτονικής σκέψης πραγματοποίησε στις 31 Αυγούστου 2021, στο νεοσύστατο εκπαιδευτικό του κέντρο τη τελετή Βράβευσης και εγκαίνια Έκθεσης Φοιτητών Αρχιτεκτονικής 2020. Η Έκθεση παρουσίαζε 28 διαγωνιζόμενες προτάσεις Φοιτητών αρχιτεκτονικής από Πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού, οι οποίες εκπονήθηκαν και ολοκληρώθηκαν το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020. Σκοπός των Βραβείων είναι να αναδείξουν την ευρεία συμβολή της αρχιτεκτονικής στη κοινωνία και αριστείας στην εκπαίδευση.

Τα Βραβεία Φοιτητών Αρχιτεκτονικής διοργανώνονται για 2η συνεχόμενη χρονιά από τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου δίδοντας την ευκαιρία να υποβληθούν νέες ιδέες από νέους επιστήμονες και υποψήφιους επαγγελματίες Αρχιτέκτονες σε ένα γεγονός πολιτισμού που φέρνει σε επαφή το κοινό με σύγχρονες αντιλήψεις στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και αφετέρου να καλωσορίσει νέους επιστήμονες στη μεγάλη οικογένεια των Αρχιτεκτόνων.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου Χρίστος Χριστοδούλου δήλωσε: «Οι φοιτητές και νέοι Αρχιτέκτονες αποτελούν ένα ευαίσθητο δέκτη των επερχόμενων αλλαγών και οι προτάσεις τους συνιστούν μια κριτική προσέγγιση στο «καθιερωμένο», μια κριτική παρέμβαση στα νέα δεδομένα. Τα «Βραβεία Φοιτητών Αρχιτεκτονικής Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου» αποτελούν ένα θεσμό όπου η πρωτοτυπία, ο πειραματισμός, η επινοητικότητα και ταυτόχρονα η σύγχρονη διάθεση που διαπνέει τις προτάσεις των φοιτητών, προσφέρονται για την ανάπτυξη γόνιμου διαλόγου και προβληματισμού της ευρύτερης κοινωνίας».

Τα Βραβεία Αρχιτεκτονικής Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου 2020, έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον οποίο εκπροσώπησε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Επίτροπος του Πολίτη κ. Παναγιώτης Σεντώνας. Της τελετής προσφώνησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου Χρίστος Χριστοδούλου και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό οι, Πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Κύπρο Elke Merks – Schaapveld και η Αναπληρώτρια Εκτελεστική Διευθύντρια του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, Μαρία Μυλτιάδου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ, Κωνσταντίνος Κωνσταντή και Πρόεδροι Αρχιτεκτονικών Σχολών από τα Πανεπιστήμια στην Κύπρο.

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου εκφράζει ιδιαίτερες ευχαριστίες στη Πρεσβεία της Ολλανδίας στη Κύπρο και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου για τη στήριξη και συνεργασία απονέμοντας χρηματικά Βραβεία στις θεματικές «Εφαρμογή Καινοτόμων Τεχνολογιών στην Αρχιτεκτονική» και «Αειφορίας και Ενέργειας». Ευχαριστίες εκφράζονται σε όλους τους συμμετέχοντες Φοιτητές αρχιτεκτονικής, οι οποίοι με τις προτάσεις τους, ανέδειξαν σύγχρονες αντιλήψεις και πρωτοτυπία στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και περαιτέρω έδωσαν περιεχόμενο για ανάπτυξη εποικοδομητικού διαλόγου. Ευχαριστίες εκφράζονται επίσης, στους χορηγούς του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου Muskita Aluminium Industries και Φάνος Ν. Επιφανίου Δ.Ε. Λτδ.

Η Έκθεση των συμμετοχών θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 μεταξύ των ωρών 10:00 – 13:00 στον χώρο εκδηλώσεων στο Οίκημα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου – οδός Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 37, 1015 Λευκωσία.