Αποτελέσματα Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Δημοτικό Πάρκο Χρωμάτων

Ο Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για τη δημιουργία του Δημοτικού Πάρκου Χρωμάτων ολοκληρώθηκε και η Κριτική Επιτροπή αποφάσισε, όπως απονείμει τα ακόλουθα Βραβεία:

Α’ Βραβείο: Γιώργος Ονησιφόρου, Παναγιώτης Πολεμίτης, Ελευθέριος Βομβολάκης
Β’ Βραβείο: Παρασκευή Κωμοδρόμου, Ειρήνη Κλειδαρά, Ανδρέας Κωνσταντίνου
Γ’ Βραβείο: Άλκης Δίκαιος για Άθως Δίκαιος και Συνεργάτες
Έπαινος: Κωνσταντίνος Ψωμάς για Psomas Architects PS-A

Το «Πάρκο των Χρωμάτων» καλύπτει έκτασης 32.000 τ.μ. και θα είναι το πιο «πλούσιο» στην Κύπρο, τόσο από άποψη πρασίνου, όσο και υποδομών. Στο Πάρκο θα φυτευτούν εκατοντάδες νέα δέντρα, ενώ θα περιλαμβάνει πλατειακούς χώρους συνάθροισης, παιδική χαρά, καφετέρια, γήπεδο αντισφαίρισης, γήπεδο καλαθόσφαιρας, μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου, αποδυτήρια, τροχοπεδιλοδρόμιο (skateboard), τοίχο αναρρίχησης 3-6 μ., γραφείο διαχείρισης και πληροφόρησης , εκθεσιακό υπαίθριο χώρο, αρωματικό-βοτανικό κήπο, χώρους υγιεινής, 83 χώρους στάθμευσης για κοινό και ΑΜΕΑ, χώρους υπηρεσιών, κεντρική διαδρομή, και πύλες εισόδου.

Η ετοιμασία των τελικών κατασκευαστικών σχεδίων και των Όρων του Διαγωνισμού για τη δημιουργία του Πάρκου ξεκινά άμεσα με στόχο οι εργασίες κατασκευής να αρχίσουν εντός των προσεχών μηνών, με συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη 2,4 εκ. ευρώ.