Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Αρχιτεκτονικός Φωτισμός

O Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου ανακοινώνει τη διοργάνωση δωρεάν Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου με θέμα:

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Εισηγητής: Δάκης Σεβαστίδης
Ανεξάρτητος Σύμβουλος και Μελετητής Φωτισμού

7 Απριλίου 2023 │ 16:30 – 19:00
Cine Studio Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

 

Σκοπός Σεμιναρίου
Ο φωτισμός αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της αρχιτεκτονικής και του σχεδιασμού κτιρίων, υπαίθριων και εσωτερικών χώρων. Με τον κατάλληλο φωτισμό βελτιώνεται η οπτική άνεση των χρηστών και αναδεικνύεται ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός ενός κτηρίου. Το σεμινάριο φιλοδοξεί να φέρει τους καταρτιζόμενους σε επαφή με τον τομέα του φωτισμού και να τους προσφέρει επαγγελματικές γνώσεις σχετικά με το αντικείμενο, ώστε να αποκτήσουν την ικανότητα αντίληψης και κριτικής βλέψης υφιστάμενων και προτεινόμενων έργων αρχιτεκτονικού φωτισμού.

To Σεμινάριο απευθύνεται
Αρχιτέκτονες, φοιτητές αρχιτεκτονικής, τελειόφοιτους αρχιτέκτονες οι οποίοι κάνουν την πρακτική τους άσκηση, μηχανικούς οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα του φωτισμού ή που συμμετέχουν σε ομάδες σχεδιασμού σε παρεμφερή θέματα, αλλά και άτομα χωρίς τεχνικό υπόβαθρο τα οποία θα ήθελαν να αποκτήσουν μια γενική γνώση επί των θεμάτων αρχιτεκτονικού φωτισμού.

Πρόγραμμα
Η συνολική διάρκεια του Σεμιναρίου είναι 2,5 ώρες και το πρόγραμμα έχει ως ακολούθως:

16.30:  Προσέλευση
16.45:  Χαιρετισμός
16.50:  Έναρξη Σεμιναρίου
18.00:  Υποβολή ερωτήσεων και έναρξη συζήτησης
19.00:  Λήξη Σεμιναρίου

Εγγραφή
Η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής διενεργείται μέσω του ακόλουθου συνδέσμου: https://forms.gle/UsEtXJL7hFJsNMR87

  • Προθεσμία υποβολής συμμετοχής, μέχρι 5 Απριλίου 2023.
  • Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία υποβολής της Δήλωσης Συμμετοχής.
  • Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Πιστοποιητικό παρακολούθησης.

 

Βιογραφικό Εκπαιδευτή

Ο Δάκης Σεβαστίδης, Ανεξάρτητος Σύμβουλος και μελετητής φωτισμού και ιδρυτής της Archtube Architectural Lighting & Design, με έδρα την Κύπρο και παρουσία στην Αθηνά και Λονδίνο, θα παρουσιάσει όλες τις παραμέτρους που αφορούν ένα μελετητή φωτισμού, καθώς και τα έργα του ανά το παγκόσμιο, πολλαπλού χαρακτήρα και περιεχομένου. Με ακαδημαϊκή εκπαίδευση στα θέματα interior design / product design / furniture design καθώς και μεταπτυχιακό στα θέματα Αρχιτεκτονικής και Φωτισμού, ο Δάκης έχει εργαστεί στην Νέα Υόρκη, σε πρωτοπόρα γραφεία στον τομέα μελέτης φωτισμού. Συνέβαλε και ολοκλήρωσε έργα κύρους ανά το παγκόσμιο με διακεκριμένους Αρχιτέκτονες παγκόσμιας κλάσης. Ταυτόχρονα, το 2007 επέστρεψε στην Κύπρο όπου και ίδρυσε το γραφείο Archtube, που σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο διακεκριμένα μελετητικά γραφεία φωτισμού και ανταγωνίζεται εξίσου γραφεία στο Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Ντουμπάι. Ταυτόχρονα, συμμετάσχει σε πολλαπλά έργα στην τοπική αγορά της Κύπρου σε συνεργασία με δημιουργικούς Κυπρίους Αρχιτέκτονες. Σήμερα, η εταιρία Archtube, έχει αποκτήσει διακρίσεις σε θέματα μελέτης αρχιτεκτονικού φωτισμού, με ξενοδοχειακά έργα παγκόσμιας κλάσης, οικίες, εστιατόρια, γραφεία και μελέτες εξοικονόμησης ενέργειας κάτω από πρότυπα LEED & BREAM, περιβαλλοντικές μελέτες φωτισμού. Τα έργα της εταιρίας Archtube, βρίσκονται σε όλο τον κόσμο, από Χονγκ Κονγκ, Ντουμπάι, Σαουδική Αραβία, Λονδίνο , Ελλάδα, Νέα Υόρκη, Μεξικό, Αίγυπτο και φυσικά στην Κύπρο.

 

 

 


 

Έργο: QBlu Plaza
Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός: FLUID ARCHITECTS
Φωτογραφία: UNSEEN VIEWS – CHARIS SOLOMOU