Επιστημονική Ημερίδα “Θερμική Προστασία και Αναβάθμιση Κτιριακών Κελυφών”

Επιστημονική Ημερίδα με θέμα “ΘΕΡΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΚΕΛΥΦΩΝ στο πλαίσιο της βέλτιστης ενεργειακής και περιβαλλοντικής συμπεριφοράς” θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019, ώρα έναρξης στις 09:15 στο ξενοδοχείο THE LANDMARK (πρώην Hilton), στη Λευκωσία.

Την εκδήλωση, τελεί υπό την αιγίδα του το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) , διοργανώνει η εταιρεία Σύνοδος Λτδ και έχει την υποστήριξη του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου, του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου και του Συνδέσμου Μηχανολόγων Κύπρου.

Στόχος της Ημερίδας είναι να ενημερωθούν οι εμπλεκόμενοι επαγγελματίες για θέματα που αφορούν συστήματα και υλικά θερμικής προστασίας των κτιριακών κελυφών και τις εφαρμογές τους σε νέα αλλά και υφιστάμενα κτίρια. Με την εφαρμογή της κατάλληλης θερμομόνωσης στις κτιριακές κατασκευές, αλλά και στοιχείων βιοκλιματικού σχεδιασμού, παθητικών και ενεργειακών συστημάτων, επιτυγχάνεται η θερμική άνεση των χρηστών ενώ παράλληλα εξασφαλίζεται η μείωση των δυσμενών επιπτώσεών τους στο περιβάλλον. Έμφαση θα δοθεί και στην ενσωμάτωση αυτών των συστημάτων στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό για τη δημιουργία κατασκευών υψηλής στάθμης ποιότητας.

Κύρια προσκεκλημένη, εισηγήτρια στην εκδήλωση είναι η Αρχιτέκτων Μηχανικός Ελένη Αλεξάνδρου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε Αρχιτέκτονες, Πολιτικούς Μηχανικούς, Μηχανολόγους Μηχανικούς καθώς και σε επαγγελματίες ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, προτεραιότητα θα δοθεί στα μέλη του ΕΤΕΚ, με βάση την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης συμμετοχής.

Αποκλειστικός χορηγός της εκδήλωσης είναι ο Όμιλος Εταιρειών ΠΕΛΕΤΙΚΟ

Είσοδος ελεύθερη – απαραίτητη δήλωση συμμετοχής μέσω της ακόλουθης ιστοσελίδας μέχρι και την Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019