Ημερίδα: Ενεργειακή Αναβάθμιση στον Ξενοδοχειακό τομέα

Στα πλαίσια της έκθεσης εξοικονόμησης ενέργειας “SAVENERGY 2018” οι διοργανωτές της Έκθεσης με τη συνεργασία έγκριτων επιστημόνων και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου, διοργανώνουν την υπό αναφορά σε τίτλο ημερίδα με σκοπό να δοθούν κατευθυντήριες γραμμές για κάθε επιχειρηματία – ξενοδόχο, ο οποίος είτε προγραμματίζει ανακαίνιση της μονάδας του, είτε όχι, αλλά ψάχνει λύσεις για μείωση του ενεργειακού κόστους στο ξενοδοχείο του. Οι τρόποι, οι μέθοδοι και ο εξοπλισμός που απαιτούνται για να επιτευχθούν οι στόχοι της ενεργειακής αναβάθμισης και της εξοικονόμησης ενέργειας στις ξενοδοχειακές μονάδες υπάρχουν και θα επεξηγηθούν στην ημερίδα.

Οι ξενοδοχειακές μονάδες αποτελούν μία από τις πλέον ενεργοβόρες επαγγελματικές δραστηριότητες. Ο κλιματισμός (για τις ξενοδοχειακές μονάδες θερινού τουρισμού), η θέρμανση (για τις ξενοδοχειακές μονάδες χειμερινού τουρισμού), θέρμανση της πισίνας, η παραγωγή ζεστού νερού, η κουζίνα και ο φωτισμός για το σύνολο των ξενοδοχείων, απαιτούν την κατανάλωση αρκετά σημαντικών ποσοτήτων ενέργειας για την εξυπηρέτηση τους. Τα τελευταία χρόνια το κόστος της ενέργειας έχει αυξηθεί σημαντικά από διάφορους λόγους και αιτίες και σήμερα αποτελεί εκ των σημαντικότερων παραγόντων του λειτουργικού κόστους για κάθε ξενοδοχειακή επιχείρηση. Η οικονομική επιβίωση, η ανταγωνιστικότητα καθώς και η μελλοντική ανάπτυξη κάθε ξενοδοχειακής μονάδας περνά σήμερα υποχρεωτικά μέσα από την ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας και δραστική μείωση του λειτουργικού κόστους που προέρχονται από αυτήν.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018 και ώρα 10:00π.μ. στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Κύπρου (περίπτερο 6) στη Λευκωσία. Η συμμετοχή στην Ημερίδα είναι δωρεάν.

Επισυνάπτεται αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας και έντυπο συμμετοχής, το οποίο καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να το αποστείλουν συμπληρωμένο στα γραφεία ΟΕΒ ∙ φαξ: 22669459 ∙ email: [email protected] μέχρι την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018.