Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου σε συνεργασία με το Εκπαιδευτικό Κέντρο Πεδίο Γνώσης διοργανώνουν επιχορηγημένο από την ΑνΑΔ Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ζωτικής Σημασίας με θέμα:
Αειφόρος σχεδιασμός και ένταξη καινοτόμων πρακτικών και τεχνολογιών για κτήρια
μηδενικού ανθρακικού αποτυπώματος
Εισηγητής: Ιφιγένεια Θεοδωρίδου
Σκοπός Σεμιναρίου
Στα πλαίσια του σεμιναρίου θα παρουσιαστεί η απαιτούμενη πληροφόρηση, τεχνογνωσία και κατάρτιση για την εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών στον σχεδιασμό των κτηρίων της επόμενης δεκαετίας. Στόχος είναι η ανάπτυξη μιας καινοτόμου διαδικασία λήψης αποφάσεων και σχεδιασμού, με σκοπό την αποδοτικότερη προσέγγιση, σύλληψη και κατασκευή σύγχρονων κτηρίων, υπό το πρίσμα τόσο των νομοθετικών υποχρεώσεων αλλά και της ανάδειξης του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος των κτηρίων με ολοκληρωμένα σχεδιαστικά κριτήρια. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποσαφηνίσουν ερωτήματα σχετικά με το πώς επηρεάζει η ολοκληρωμένη περιβαλλοντική πιστοποίηση την ανάλυση του ανθρακικού αποτυπώματος ή και τη χαμηλή ενεργειακή απόδοση και πως επιτυγχάνεται ο στόχος μηδενικού ανθρακικού αποτυπώματος μέσω του σχεδιασμού και της ένταξης καινοτόμων πρακτικών και τεχνολογιών στα υπό μελέτη και κατασκευή κτήρια.
Πρόγραμμα
Διάρκεια Εκπαίδευσης: 14 ώρες + 4 ώρες ενδο-επιχειρησιακό μέρος
Χρονική τοποθέτηση: 9 και 10 Μαρτίου (7 ώρες/ανά ημέρα)
Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Grecian Bay στο Πρωταρά
Εγγραφή
Η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής διενεργείται μέσω του συνδέσμου, εδώ
Προθεσμία υποβολής συμμετοχής μέχρι τις 8 Μαρτίου 2024.
Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου
Δικαιούχοι επιχορήγησης ΑνΑΔ: Δωρεάν
Μη Δικαιούχοι επιχορήγησης ΑνΑΔ: €1500
Δωρεάν διαμονή στο ξενοδοχείο Grecian Bay (συνεννόηση με το Εκπαιδευτικό Κέντρο Πεδίο Γνώσης, τηλ. 99389135)
Περιορισμένος αριθμός θέσεων
Βιογραφικό Εκπαιδευτή
Η Δρ. Ιφιγένεια Θεοδωρίδου σπούδασε Αρχιτέκτονας Μηχανικός (T.U. Darmstadt) με αντικείμενο εμβάθυνσης τον βιοκλιματικό σχεδιασμό κτηρίων και τον βιώσιμο αστικό σχεδιασμό. Παράλληλα με την επαγγελματική της εμπειρία που ξεκίνησε το 2007, εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Πολυτεχνείο του Νταρμσταντ Γερμανίας (20092012). Από το 2006 έως 2008 εργάστηκε σε γραφεία της Γερμανίας σχετικά με το σχεδιασμό ενεργειακά αποδοτικών κτηρίων. Κατά τη περίοδο αυτή πιστοποιήθηκε και ως ενεργειακή επιθεωρήτρια (Energieberater). Το 2009 συν- ίδρυσε το γραφείο e2architects, έχοντας εκπονήσει έκτοτε δεκάδες αρχιτεκτονικές και ενεργειακές μελέτες, μελέτες βιοκλιματικών αναβαθμίσεων ανοιχτών χώρων για Γερμανικά, Λετονικά και Ελληνικά έργα. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος εξοικονόμησης ενέργειας στη Λετονία για πολλά έργα, μεταξύ των οποίων το έργο Recreation Center, για το σχεδιασμό ενός πρότυπου, ενεργειακά αυτόνομου κτηριακού συγκροτήματος αναψυχής, κολυμβητηρίου και spa στην πόλη Limbazi. Επιπρόσθετα, συνεργάζεται με το Πολυτεχνείο της Στουτγάρδης στη Γερμανία στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “W4RES – Women for market uptake of renewable heating and cooling”. Το W4RES αξιολογεί και προκρίνει προτάσεις ανάπτυξης καινοτόμων τεχνολογιών στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας από το χώρο της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Πρόσφατα δε, συμμετείχε σε μια σειρά
από συναντήσεις δικτύωσης στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, σχετικά με τη προώθηση των ενεργειακών κοινοτήτων στην Ευρώπη με τη συμμετοχή εταιρειών, εκπροσώπων δήμων και άλλων οργανισμών από την Τσεχία, την Ιταλία, την Φινλανδία, την Βουλγαρία, Σερβία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, υπό τη διοργάνωση της εταιρείας PEDAL Consulting.
Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το σεμινάριο, πατήστε εδώ