Τελετή Απονομής Βραβείων Κρατικά Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2016

Πραγματοποιήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2016 στην Πύλη Αμμοχώστου στη Λευκωσία, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, η τελετή απονομής των Κρατικών Βραβείων Αρχιτεκτονικής 2016. Τα έργα τα οποία βραβεύτηκαν και τα οποία παρουσίασε η Διευθύντρια του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως κα. Αθηνά Αριστοτέλους – Κληρίδου είναι:

Κατηγορία Α΄: Αξιόλογο Αρχιτεκτονικό Έργο
Το βραβείο απονεμήθηκε εξίσου στο έργο Αξιοποίηση / Ανάπλαση του χώρου του Παλιού Λιμανιού Λεμεσού του Αρχιτέκτονα Χρύσανθου Χρυσάνθου και στο έργο Κατοικία σε μισό οικόπεδο στην Έγκωμη των Αρχιτεκτόνων Ιωάννη Αγησιλάου και Γεώργιου Καλαβά.

Κατηγορία Β΄: – Έργο Νέων Αρχιτεκτόνων
Το βραβείο απονεμήθηκε στο έργο Παρεκκλήσιο Αποστόλου Πέτρου και Αγίας Ελένης της Μάρτυρος στην Πάφο του Αρχιτέκτονα Μιχάλης Γεωργίου.

Κατηγορία Γ’ : – Ειδικό Βραβείο «Αρχιτεκτονική, ενταγμένη στο φυσικό τοπίο»
Το βραβείο απονεμήθηκε στο έργο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης (ΚΠΕΕ) στο Κάβο Γκρέκο των Αρχιτεκτόνων Μάριου Οικονομίδη και Μαρίας Ακκελίδου.

Η έκθεση με τα βραβευμένα και άλλα έργα που επιλέγηκαν από την Κριτική Επιτροπή θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου 2016 στα Κεντρικά Γραφεία του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως.

Η ειδική έκδοση του βιβλίου “Κρατικά Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2016” είναι διαθέσιμο για τα μέλη και μπορούν να το παραλάβουν από τα γραφεία του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου.

 

Παρουσίαση φωτογραφικού υλικού από την τελετή βράβευσης