02 Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Διαχείριση Έργου (Προδιαγραφές Εργοταξίου)

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου σε συνεργασία με το Εκπαιδευτικό Κέντρο Πεδίο Γνώσης, ανακοινώνουν την διοργάνωση Επιχορηγημένου από την ΑνΑΔ Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου με θέμα:

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΟΥ (ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΥ)
Προσαρμοσμένο για Αρχιτέκτονες

 

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Η εκπαίδευση Αρχιτεκτόνων προσφέροντας τους ολοκληρωμένη εικόνα διαχείρισης ενός έργου από την υπογραφή της σύμβασης μέχρι την αποπεράτωση του και τη λήξη της Περιόδου Ευθύνης Ελαττωμάτων.

Οι στόχοι του σεμιναρίου είναι:
Η κατανόηση των σταδίων διαχείρισης ενός έργου.
Εκμάθηση βασικών μεθόδων αξιολόγησης και αρχών διαχείρισης ενός έργου.
Η κατηγοριοποίηση των υποχρεώσεων που προκύπτουν από ένα έργο.
Η κατανόηση του νομικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία ενός εργοταξίου
Η σωστή αντιμετώπιση προβλημάτων και κινδύνων που εμφανίζονται στα διάφορα στάδια διαχείρισης ενός έργου.
Ο υπολογισμός με διάφορους δείκτες σχέσης χρόνου / ποιότητας / κόστους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Μέρος 01: Υποχρεώσεις του Αρχιτέκτονα σε θέματα Ασφάλειας και Υγείας / Εισηγητής: Φλώρος Παντελής
Πέμπτη 19 Μαΐου, 17:15 – 20:45 & Τρίτη 24 Μαΐου, 18:00 – 21:15 / ONLINE

Μέρος 02: Εισαγωγή στην Διαχείριση Οικοδομικού Συμβολαίου ΜΕΔΣΚ / Εισηγητής: Αντρέας Ιωάννου
Πέμπτη 26 Μαΐου & Τρίτη 31 Μαΐου / 17:00 – 20:30 / ONLINE

Μέρος 03: Διαχείριση Έργου – Ο ρόλος του Αρχιτέκτονα ως συντονιστής των ομάδων εργασίας / Εισηγητής: Μιχάλης Θράσου
Πέμπτη 2 Ιουνίου, Τρίτη 7 Ιουνίου, Πέμπτη 9 Ιουνίου / 17:00 – 20:30 / ONLINE
Σάββατο 4 Ιουνίου / 9:30 – 16:30 / Δια ζώσης Εκπαιδευτικό Κέντρο ΣΑΚ

Διάρκεια Εκπαίδευσης: 31 ώρες
Μέθοδος Κατάρτισης: 7 διαδικτυακές συναντήσεις (πλατφόρμα zoom) και μια συνάντηση δια ζώσης στο Εκπαιδευτικό Κέντρο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου (Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 37, Λευκωσία,1015).

ΕΓΓΡΑΦΗ
Η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής διενεργείται μέσω του ακόλουθου συνδέσμου: εδώ
Προθεσμία υποβολής συμμετοχής, μέχρι τις 18 Μαΐου 2022.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Αρχική τιμή: €677
Επιχορήγηση ΑνΑΔ: €527
Καθαρό κόστος συμμετοχής: €150

Περισσότερες Πληροφορίες: 70000314 ή 99389135 (Ανδρέας Νικολάου-Διευθυντής Εκπαιδευτικού Κέντρου)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ

Μιχάλης Θράσου

Από το 2019 εργάζεται ως σύμβουλος Διαχείρισης Έργων (Senior Project Manager) στην MDA Cyprus LLC, σε έργα μικρής και μεγάλης κλίμακας. Επίσης διαχειρίζεται έργα με ομάδα Επιμετρητών Ποσοτήτων. Προηγουμένως, είχε εργαστεί σε διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό (CWGC) που διαχειρίζεται έργα σε διάφορες χώρες συμπεριλαμβανομένων Ιταλία, Ισραήλ, Τουρκία, Πορτογαλία, Ουγγαρία. Νωρίτερα στην καριέρα του εργάστηκε στον κατασκευαστικό κλάδο στην Κύπρο ως Διευθυντής Έργων σε εταιρεία ανάπτυξης γης (Hassapis Land Developers), στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ως Μηχανικός Εργοταξίου (J&P) και ως Πολιτικός Μηχανικός (στατικές μελέτες) στην Κύπρο (Thrassou Bros & Associates).
Ο Μιχάλης είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Πολιτικού Μηχανικού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MSc Business Management) από το Cyprus International Institute of Management (CIIM) μέσω της υποτροφίας του PMI, δίπλωμα στη Στρατηγική Ηγεσία & Διοίκηση από το Chartered Management Institute (CMI) UK. Κατέχει επίσης επαγγελματικά πιστοποιητικά/προσόντα συμπεριλαμβανομένων Project Management Professional (PMP – PMI) και PRINCE2 (OGC, UK). Ο Μιχάλης είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής της ΑνΑΔ με ενδιαφέροντα στη Διαχείριση Έργων, Ηγεσία και Διοίκηση και σχετικά θέματα όπως διαπραγματευτικές δεξιότητες, διαχείριση συγκρούσεων, κινδύνων, αλλαγών, χρονοδιαγράμματος κλπ.

Φλώρος Παντελής

Ο Δρ. Φλώρος Παντελή είναι Πολιτικός Μηχανικός με ιδιαίτερη εμπειρία στους τομείς της Ασφάλειας και Υγείας στην εργασία, της επισκευής / ενίσχυσης κατασκευών οπλισμένου σκυροδέματος και της μελέτης και επίβλεψης κατασκευαστικών έργων. Είναι εγκεκριμένος Σύμβουλος Επαγγελματικής Ασφάλειας & Υγείας (ΕΞΥΠΠ) από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας. Από το 2000 διατηρεί γραφείο Συμβούλων Μηχανικών. Είναι εκλεγμένο μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΕΤΕΚ και εκπροσωπεί το ΕΤΕΚ στο Παγκύπριο Συμβούλιο Ασφάλειας & Υγείας. Είναι επίσης Πρόεδρος της Εθνικής Τεχνικής Επιτροπής Σκυροδέματος του CYS.

Γιώργος Ιωάννου

Ο Γιώργος Ιωάννου, έχει αποφοιτήσει από το University of Leicester με πτυχίο στη Νομική, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στο Construction Law από το University of Strathclyde στη Σκωτία και δεύτερο πτυχίο στις Διεθνείς Σχέσεις και Οργανισμούς από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Ελλάδα. Ενεγράφη ως Μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου το 2010. Εργάζεται στο δικηγορικό γραφείο Γιώργος Ζ. Γεωργίου & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. και είναι ο επικεφαλής του τμήματος Ακίνητης Ιδιοκτησίας και Κατασκευαστικού Δικαίου. Έχει εξειδικευμένες γνώσεις, τόσο στο Construction Law, όσο και στο Property Law. Είναι επίσης, πιστοποιημένο Μέλος της ομάδας μετάφρασης των Συμβολαίων FIDIC στην Ελληνική Γλώσσα.