2022 WORLD ARCHITECTURE DAY

WAD-2022-banner-1

H Διεθνής Ημέρα Αρχιτεκτονικής θεσπίστηκε το 1985 από την Διεθνή Ένωση Αρχιτεκτόνων (International Union of Architects- UIA) και γιορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου, παράλληλα με την World Habitat Day των Ηνωμένων Εθνών.

Κάθε χρόνο, η παγκόσμια αυτή ημέρα επιδιώκει να επιστήσει την προσοχή των επαγγελματιών αρχιτεκτόνων αλλά και του ευρύτερου κοινού στα προβλήματα που αφορούν τις πόλεις και τις κατοικίες.

Για το 2022 η Διεθνή Ημέρα Αρχιτεκτονικής εορτάζεται τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, με θέμα την “Aρχιτεκτονική για την ευημερία”.

Η θεματική που έχει επιλεγεί συνάδει με τον ορισμό του 2022 ως Έτους Σχεδιασμού για την Υγεία της UIA και τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για σχεδιασμό κτιρίων και πόλεων με κέντρο την υγεία.

Στόχος αυτής της ημέρας θα είναι η συζήτηση με τους εμπειρογνώμονες, να προχωρήσει περά από το πώς η αρχιτεκτονική μπορεί να κάνει τη ζωή καλύτερη, προστατεύοντας, βελτιώνοντας και αποκαθιστώντας την υγεία, στο να εξεταστεί πώς οι αρχιτέκτονες μπορούν να προάγουν τη σωματική, συναισθηματική, περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική ευεξία όλης της ανθρωπότητας, έχοντας παράλληλα θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Στα πλαίσια αυτού του διαλόγου, η UIA καλεί τον αρχιτεκτονικό κόσμο να συμμετέχει σε webinar όπου θα συζητηθεί η εν λόγω θεματική και η συμβολή της Αρχιτεκτονικής στην ευημερία της κοινωνίας.

Ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής: 03.10.22, 14:00 – 16:00 (CET)

Για εγγραφή στο webinar, εδώ

Περισσότερες πληροφορίες