ΟΟΜ | Μιχάλης Γεωργίου, Theresa Kwok
“meta - αρχιτεκτονικές” αναζητήσεις
Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου ανακοινώνει την 7η σε σειρά διάλεξη με γενικό τίτλο “Αρχιτεκτονικοί Διάλογοι”, στην οποία παρουσιάζει το αρχιτεκτονικό γραφείο OOM | Μιχάλης Γεωργίου, Theresa Kwok. Οι προσκεκλημένοι Αρχιτέκτονες θα παρουσιάσουν το έργο τους κάτω από το τίτλο “meta-αρχιτεκτονικές” αναζητήσεις“
Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2024 2024 | ώρα έναρξης 18:00
Χώρος: HUB Design Platform, Ιφιγενείας 10Α+12, Λεμεσός 3036
Στόχος των εν λόγω διαλέξεων είναι να προσφέρει στους Αρχιτέκτονες τη δυνατότητα να παρουσιάσουν το έργο τους, να μοιραστούν εμπειρίες και προβληματισμούς, καθώς και να συζητήσουν θέματα που αφορούν την αρχιτεκτονική και τη βελτίωση του επαγγέλματος στην Κύπρο.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επιβεβαιώσουν ψηφιακά την συμμετοχή τους, το αργότερο μέχρι τις 31.10.2024 μέσω του συνδέσμου | πατήστε εδώ
Βιογραφικό: Η OOM, ιδρύθηκε το 2020 από τους Μιχάλη Γεωργίου και Theresa Kwok, και ειδικεύεται στον σχεδιασμό κτηρίων με την χρήση προηγμένων ψηφιακών εργαλείων και εξειδικευμένων μεθόδων κατασκευής. Το γραφείο εστιάζει στην έρευνα και τον πειραματισμό, δημιουργώντας έργα που επιχειρούν να συνδυάσουν την καινοτομία, την λειτουργικότητα και τον σεβασμό στο περιβάλλον, ανταποκρινόμενα στις σύγχρονες ανάγκες και προκλήσεις.
Ο Μιχάλης Γεωργίου είναι Αρχιτέκτονας, αναπληρωτής καθηγητής (συντονιστής μεταπτυχιακού προγράμματος) στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής, ARC, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στον τομέα του Υπολογιστικού Σχεδιασμού και της Ψηφιακής Κατασκευής. Είναι ιδρυτικό μέλος του HUB Design Platform, της SEAMLEXITY και της OOM. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Bartlett, UCL σε θέματα ψηφιακού σχεδιασμού και τεχνολογίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ανάπτυξη και εφαρμογή υπολογιστικών εργαλείων για τον εμπλουτισμό της σχεδιαστικής και κατασκευαστικής διαδικασίας. Εργάστηκε σε γραφεία του εξωτερικού συμπεριλαμβανομένων των Ε. Κωνσταντινίδου Αρχιτέκτονες στην Αθήνα και Foster+Partners στο Λονδίνο, όπου υπήρξε μέλος της εξειδικευμένης ομάδας ψηφιακού σχεδιασμού SMG (Specialist’s Modeling Group). Είναι εγγεγραμμένος Αρχιτέκτονας στην Κύπρο (ΕΤΕΚ) και στο Ηνωμένο Βασίλειο (ARB), ενώ έργα του έχουν λάβει τοπικές και διεθνείς διακρίσεις.
Η Theresa Kwok είναι Αρχιτέκτονας και ιδρυτικό μέλος της OOM. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο University of Westminster και απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα (MSc) στη διαχείριση εργοταξίου. Διαθέτει εκτενή εργασιακή εμπειρία και έχει εργαστεί σε γνωστά διεθνή γραφεία, όπως οι RMJM στο Dubai, Foster + Partners, Pascall + Watson στο Λονδίνο και ARUP στο Hong Kong. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας, έχει ενασχοληθεί με ένα ευρύ φάσμα κτηριακών τύπων, από ξενοδοχειακά συγκροτήματα και μικτές αναπτύξεις μέχρι έργα υποδομής όπως αεροδρόμιά και μαρίνες. Πρόσφατα ενασχολείται με την επίβλεψη ενσωμάτωσης δεδομένων καταγραφής πραγματικότητας (reality capture) σε ψηφιακά μοντέλα, και τη διαχείριση υπηρεσιών ψηφιακών διδύμων (digital twins), με σκοπό την βελτιστοποίηση των διαδικασιών κατασκευής. Είναι εγγεγραμμένη Αρχιτέκτονας στην Κύπρο (ETEK) και στο Ηνωμένο Βασίλειο (RIBA) ενώ έργα της έχουν λάβει διακρίσεις τόσο σε τοπικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Mies Van Der Rohe και του Κρατικού Βραβείου Αρχιτεκτονικής.
Το HUB Design Platform, ιδρύθηκε το 2013, με Ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση, στο ιστορικό κέντρο της Λεμεσού και λειτουργεί βάσει πρότυπων μη κερδοσκοπικών οργανισμών. Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο την παροχή φυσικών και ψηφιακών υπηρεσιών σε αυτεπάγγελτους σχεδιαστές ή μικρές σχεδιαστικές ομάδες που επιχειρούν στον κατασκευαστικό τομέα. Ο χώρος λειτουργεί ως συν-εργασιακό περιβάλλον (Co-working Space) και κέντρο εκπαίδευσης, προωθώντας την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειρίας. Η διεπιστημονική συνεργασία αποτελεί κεντρική φιλοσοφία του HUB, που επικεντρώνεται στην καινοτομία, την εφαρμογή ψηφιακών εργαλείων και την έρευνα, με στόχο τη βελτιστοποίηση των κατασκευαστικών διαδικασιών και τη διασφάλιση της σχεδιαστικής ποιότητας.