Εξειδικευμένη Εκδρομή στο Ντουμπάι

Πραγματοποιείται από τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου μέχρι το Σάββατο 5 Μαρτίου 2022 , εξειδικευμένη εκδρομή στο Ντουμπάϊ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), που διοργανώνεται με τη συνεργασία των ταξιδιωτικών γραφείων Orange Travel (Cyprus) του ομίλου Amathus και Rida International Tourism & Travel και του Αρχιτέκτονα Μάριου Μιχαλόπουλου. Η εν λόγω εκδρομή απευθύνεται αποκλειστικά σε Αρχιτέκτονες και Πολιτικούς Μηχανικούς μέλη των επαγγελματικών Οργανώσεων του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου και του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου.

Το ειδικό πρόγραμμα της εκδρομής, προσαρμοσμένο στα ενδιαφέροντα των Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών, θα περιλαμβάνει διανυκτέρευση με πρόγευμα για 5 βράδια στο επιλεγμένο ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων Hilton Garden Inn Muragabat, σε πολύ καλό και βολικό σημείο της περιοχής Deira του Ντουμπάι, σε κοντινή απόσταση από το Dubai Creek και το ιστορικό κέντρο με τα παραδοσιακά souks και τα άλλα αξιοθέατα. Μια μέρα θα είναι αφιερωμένη στο Άμπου Ντάμπι, πρωτεύουσα των ΗΑΕ και επίκεντρο μιας άνευ προηγουμένου οικοδομικής ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια, με σύγχρονα κτίρια και πρωτοποριακές αναπτύξεις. Επίκεντρο θα αποτελέσει το Μουσείο του Λούβρου, ευφάνταστο και πρωτοποριακό έργο του διαπρεπούς Γάλλου Αρχιτέκτονα Jean Nouvel. Το πρόγραμμα της εκδρομής θα περιλαμβάνει επισκέψεις και ξεναγήσεις στο ιστορικό, αλλά κυρίως στο σύγχρονο Ντουμπάϊ, με το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο Burj Khalifa (827 μέτρα – 160 ορόφους), με είσοδο στο υπερσύγχρονο παρατηρητήριο του At the Top που βρίσκεται στον 124ο και 125ο όροφο του κτιρίου και τις συνδεδεμένες γύρω από αυτό άλλες σημαντικές αναπτύξεις, μεταξύ των οποίων και το υπερσύγχρονο Dubai Mall.

Σημαντικά αρχιτεκτονικά και άλλα αξιοθέατα που περιλαμβάνονται επίσης στο πρόγραμμα, είναι τα πολυτελέστατα ξενοδοχεία Atlantis The Palm – Luxury Resort που βρίσκεται στο συγκρότημα του Φοίνικα – Palm Jumeirah Island, για το οποίο θα γίνει εκτενής ενημέρωση και Burj Al Arab – Πύργος των Αράβων, που θεωρείται το μοναδικό επτάστερο, όπως λέγεται ξενοδοχείο στον κόσμο, το Dubai Frame, το νεοσύστατο κτίρο του Μουσείου του Μέλλοντος – Museum of the Future και το εκπληκτικό Miracle Garden. Σημαντικά στοιχεία του προγράμματος αποτελούν και το σαφάρι στην έρημο – Desert Safari, που συνδυάζεται με Αραβική βραδιά με χορούς και δείπνο – barbecue σε κάμπο των Βεδουίνων, η βραδυνή κρουαζιέρα στο Dubai Creek, που επίσης συνδυάζεται με εκλεκτό δείπνο και φυσικά η μέρα αφιερωμένη στην Παγκόσμια Έκθεση World Expo 2020, που περιλαμβάνει εξαιρετικού ενδιαφέροντοπς κτίρια – περίπτερα, αλλά και χώρους αναψυχής και ψυχαγωγίας.

Ταξιδιωτικό Πακέτο

Τιμή το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: €1650,00
Περιορισμένος αριθμός μονόκλινων δωματίων στο ξενοδοχείο, θα διατίθενται με επιβάρυνση €400,00 πάνω στην τιμή του δίκλινου δωματίου, δηλαδή €2050,00. Οι πιο πάνω τιμές περιλαμβάνουν τους φόρους αεροδρομίων και τον επίναυλο καυσίμων. Δεν περιλαμβάνουν το δημοτικό φόρο, που καταβάλλεται στο ξενοδοχείο από τον επισκέπτη (15 Ντιράμ το βράδυ το δωμάτιο – €4).

 • Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα – Ντουμπάϊ – Λάρνακα με απευθείας πτήσεις των αερογραμμών Emirates.
 • Διαμονή με πλούσιο πρόγευμα για 5 βράδια στο Hilton Garden Inn Muragabat, σε κεντρικό σημείο της περιοχής Deira.
 • Τρία οργανωμένα δείπνα: ένα σε συνδυασμό με τη βραδυνή κρουαζιέρα στο Dubai Creek, ένα σε συνδυασμό με το σαφάρι στην έρημο – Desert Safari και ένα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.
 • Οργανωμένες επισκέψεις, ξεναγήσεις και περιδιαβάσεις, όπως ρητά αναφέρονται στο πρόγραμμα της εκδρομής, με έμφαση στα σύγχρονα και πρωτοποριακά έργα, αλλά και στα κυριότερα ιστορικά αξιοθέατα.
 • Εισιτήρια εισόδων στο ψηλότερο κτίριο στον κόσμο Burj Khalifa, με πρόσβαση στο παρατηρητήριο At Τhe Top στον 124ο και 125ο όροφο, στο Μουσείο του Λούβρου και στην Παγκόσμια Έκθεση World Expo 2020.
 • Ενημερωτική και προπαρασκευαστική συνάντηση των εκδρομέων, 21 περίπου μέρες πριν την αναχώρηση.
 • Μεταφορές με ναυλωμένο λεωφορείο από και προς τα αεροδρόμιο του Ντουμπάϊ, καθώς και στους διάφορους χώρους επισκέψεων και ξεναγήσεων.
 • Ξεναγήσεις και εξυπηρετήσεις από ελληνόφωνo τοπικό ξεναγό.
 • Συνοδεία, αρχηγία και συντονισμός του προγράμματος από τον Αρχιτέκτονα Μάριο Μιχαλόπουλο, ο οποίος θα παρέχει και ειδική ενημέρωση και πληροφόρηση αρχιτεκτονικού κυρίως περιεχομένου.
 • Ενημερωτικό folder με πλούσιο έντυπο υλικό, οδηγίες και συμβουλές, χάρτες κλπ.
 • Ομαδική ταξιδιωτική ασφάλιση.

Για την καλύτερη οργάνωση και συντονισμό της εκδρομής λόγω της ιδιαιτερότητας της, αλλά και του μεγάλου ενδιαφέροντος που παρατηρείται, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι, όπως δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι τις 21 Ιανουαρίου 2022. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά 99625914 και 22769394, υπεύθυνος Μάριος Μιχαλόπουλος, ή κ. Ανδρέα Μιχαήλ υπεύθυνος ταξιδιωτικού γραφείου.

 • Αναλυτικό Πρόγραμμα   εδώ
 • Έντυπο Δήλωσης Συμμετοχής   εδώ