Έκθεση Φοιτητών Αρχιτεκτονικής 2019

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου στα πλαίσια της δραστηριοποίησης του για ανάδειξη και προβολή της σύγχρονης αρχιτεκτονικής σκέψης, τη διακίνηση ιδεών γύρω από την αρχιτεκτονική παρουσιάζει την Έκθεση Φοιτητών Αρχιτεκτονικής, στην οποία συμμετέχουν φοιτητές από Πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού. Η Έκθεση Φοιτητών Αρχιτεκτονικής διοργανώνεται στα πλαίσια των “Βραβείων Φοιτητών Αρχιτεκτονικής Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου 2019” και θα προβάλλει τις διαγωνιζόμενες προτάσεις που εκπονήθηκαν και ολοκληρώθηκαν το ακαδημαϊκό έτος 2018 – 2019. Σκοπός των Βραβείων είναι να αναδείξουν την ευρεία συμβολή της Αρχιτεκτονικής στην κοινωνία και να παρουσιάσουν την καινοτομία και αριστεία στην εκπαίδευση.

Οι νέοι αρχιτέκτονες αποτελούν ένα ευαίσθητο δέκτη των επερχόμενων αλλαγών και οι προτάσεις τους συνιστούν μια κριτική προσέγγιση στο «καθιερωμένο», μια κριτική παρέμβαση στα νέα δεδομένα. Η πρωτοτυπία, ο πειραματισμός, η επινοητικότητα και ταυτόχρονα η σύγχρονη διάθεση που διαπνέει τις προτάσεις τους προσφέρονται για την ανάπτυξη γόνιμου διαλόγου και προβληματισμού.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2019 στις 18:30 στη Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης ΣΠΕΛ στον 3ο όροφο, όπου θα γίνει η τελετή απονομής των «Βραβείων Φοιτητών Αρχιτεκτονικής Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου 2019» και οι βραβευθέντες στις κατηγορίες «Πτυχιακή Εργασία» και «Διπλωματική Εργασία» θα παρουσιάσουν την πρόταση τους.

Η Έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό:
Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2019
Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019
Ώρες λειτουργίας: 11:00 έως 18:00