Ημέρα Ιταλικού Design 2023 στην Κύπρο

Η ημέρα του Ιταλικού Design επιστρέφει για 7η φορά με πρωτοβουλίες σε όλο τον κόσμο, στοχεύοντας στην προώθηση του ιταλικού επίπλου, της ιταλικής αρχιτεκτονικής και του ιταλικού σχεδίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαρτίου 2023, ώρα έναρξης στις 17:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου.

Το θέμα της φετινής έκδοσης τιτλοφορείται “Ποιότητα που φωτίζει. Η ενέργεια του design για τους ανθρώπους και το περιβάλλον”. Στη βάση αυτής της επιλογής βρίσκεται η ανάγκη για δημιουργία συνεργείων μεταξύ διαφόρων πτυχών του τομέα, από την ποιότητα ως σύνδεσμος σε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής του Ιταλικού design, μέχρι την ενέργεια ως στοιχείο που βρίσκεται στη βάση της παραγωγικής διαδικασίας, από την βιωσιμότητα και τον σεβασμό για το περιβάλλον μέχρι τον άνθρωπο ως τον πυρήνα γύρω από τον οποίο μπορούν να αναπτυχθούν καινοτόμες ιδέες που να συνδυάζουν πρακτικότητα και ευεξία.

Για την φετινή έκδοση, η Ιταλική Πρεσβεία στη Λευκωσία έχει προσκαλέσει στην Κύπρο, ως testimonial, την καθηγήτρια Alba Cappellieri, καθηγήτρια στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου – της Σχολής Design, μέλος της επιστημονικής επιτροπής της Σχολής Van Cleef & Arpels του Παρισιού και του Ιδρύματος Cologni, Διευθύντρια του Μουσείου του Κοσμήματος στην Basilica Palladiana στην Vicenza.

Η καθηγήτρια Cappellieri θα συμμετέχει στο πλαίσιο μίας συνάντησης αφιερωμένης στο Ιταλικό Design με θέμα Tangible and Intangible qualities of Italian Design μαζί με την Αρχιτέκτονα Μαργαρίτα Δανού εκ μέρους του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου, την καθηγήτρια Alessandra Swiny από το Τμήμα Αρχιτεκτονικής της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και τον Σωτήρη Διάκου, Brand Manager και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ergo Home Group. Τη συνάντηση θα συντονίζει ο Δρ. Claudio Pasqualucci, Διευθυντής του Ινστιτούτου Εξωτερικού Εμπορίου, του γραφείου υπεύθυνου για την Κύπρο, τον Λίβανο και την Συρία.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί φωτογραφική έκθεση με θέμα τις Ιταλικές εταιρείες και σχεδιαστές που δραστηριοποιούνται στον τομέα design.

Η ημέρα Ιταλικού Design 2023 πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών beIT και Vivere all’ Italiana και διοργανώνεται από το Ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Σύγχρονης Δημιουργικότητας του Υπουργείου Πολιτισμού, τον Σύνδεσμο Βιομηχανικού Σχεδίου, το Ίδρυμα Compasso d’Oro, το Πρακτορείο ICE, το Salone del Mobile, την Triennale di Milano, την FederlegnoArredo, το Ίδρυμα Atlagamma και την Confindustria.

Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή για το κοινό και θα διεξάγεται στην αγγλική γλώσσα – πεδίο ανακοίνωσης από Ιταλική Πρεσβεία – πατήστε εδώ