el
el

Κατοικία George Michael

Αρχιτέκτονας: Ανδρέας Βάρδας

Κυπριακή Συμμετοχή Βραβεία Mies Van Der Rohe | 2015

H οικία βρίσκεται στη μέση μιας μπανανοφυτείας κοντά στην περιοχή Θαλασσινές Σπηλιές στην Πάφο. Η σχεδιαστική ομάδα εκμεταλεύτηκε την ευκαιρία να δημιουργήσει ανοιχτούς χώρους που επεκτείνονται πέρα από το εσωτερικό του κτηρίου και ανάμεσα σε δέντρα. Εξωτερικοί τοίχοι προσδιορίζουν τους εξωτερικούς χώρους και ενισχύουν την περίφραξη.

Η επιλογή των υλικών είναι προσεκτικά περιορισμένη σε σανιδωτό μπετόν, ξύλο κόντρα μπλακέ και άσπρη μπογιά με μεγάλα διπλά παράθυρα που επιτρέπουν την εισδοχή άπλετου φωτός και επιτρέπουν θέα προς την περιοχή της πισίνας, τους κήπους και την φυτεία στο βάθος. Ο πάνω όροφος είναι ντυμένος με ξύλο και αντιτίθεται οπτικά με το μπετονένιο ισόγειο δημιουργώντας μια ένταση μεταξύ μορφών και υλικών.