Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Νέο Πλαίσιο Αδειοδότησης – Ηλεκτρονικές Αιτήσεις

O Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου σε συνεργασία με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) διοργανώνουν δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα:

Νέο Πλαίσιο Αδειοδότησης Ηλεκτρονικές Αιτήσεις
Εισηγητές: Έλενα Παρούτη και Παύλος Χατζηπαυλής, Αρχιτέκτονες

ΛΕΜΕΣΟΣ
5 Μαΐου 2023 │ 16:30 – 19:30
THE ROYAL APOLLONIA, ΑΙΘΟΥΣΑ EMERALD

ΛΕΥΚΩΣΙΑ
19 Μαΐου 2023 │ 16:30 – 19:30
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΤΕΚ

Σκοπός Σεμιναρίου
Στο σεμινάριο θα γίνει εισαγωγή και επεξήγηση των διαδικασιών της ηλεκτρονικής υποβολής Πολεοδομικών Αιτήσεων με βάση τις Εντολές 2/2020 και 1/2022. Θα γίνει επιγραμματική αναφορά των απαιτούμενων εγγράφων και σχεδίων στην ισχύουσα διαδικασία και στα πλαίσια αυτά:

  • Αναφορά στην Εντολή 1/2017 μέσα από επεξηγήσεις και παραδείγματα σχεδίων για Σ.Δ, Π.Κ, αποστάσεις και ύψος οικοδομών
  • Αναφορά σε απαιτήσεις πρόσβασης και χρήσης από ΑΜΕΑ, Πυρασφάλειας και ΑΗΚ

Εγγραφή
Η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής διενεργείται μέσω του συνδέσμου: https://forms.gle/DzfXMM4MJDBJ5jx18

Προθεσμία υποβολής συμμετοχής
Λεμεσός μέχρι 03.05.2023
Λευκωσία μέχρι 17.05.2023

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Πιστοποιητικό παρακολούθησης. Το εν λόγω εκπαιδευτικό σεμινάριο εντάσσεται στο έτος Δια Βίου Μάθησης του ΕΤΕΚ και προσμετράτε ως εκπαιδευτικές ώρες στα επίπεδα πιστοποίησης επιπέδων εκπαίδευσης των μελών του ΕΤΕΚ.

Υποστήριξη
Η εκδήλωση είναι συνδιοργάνωση των Επιτροπών:
Eπιτροπή Αδειοδοτήσεων ΕΤΕΚ
Επιτροπή Ειδικότητας Αρχιτεκτονικής ΕΤΕΚ
Επιτροπή Εκδηλώσεων Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου

 

 

Βιογραφικό Εισηγητών

Έλενα Παρούτη
Απόφοιτος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το 1995. Το 2002 από κοινού με τους Γ. Γεωργίου, Γ. Παρούτη και Μ. Χαραλαμπίδου ιδρύουν το Γραφείο ΕΠΙΤΕΣΣΕΡΑ Αρχιτέκτονες με έδρα τη Λευκωσία. Στο εν λόγω γραφείο εργάζεται μέχρι σήμερα με ενεργή δράση στα Αρχιτεκτονικά δρώμενα του τόπου. Στα πλαίσια της επαγγελματικής πορείας του γραφείου, η Έλενα Παρούτη έχει ασχοληθεί με πληθώρα Έργων, τόσο Οικιστικών που απευθύνονται σε ιδιώτες αλλά και σε Επιχειρηματίες Ανάπτυξης Γης, Σχολικά Κτίρια, Ανακαινίσεις και Συντηρήσεις Διατηρητέων Οικοδομών και άλλων έργων. Η εμπειρία αφορά τόσο στην Αρχιτεκτονική Σύνθεση όσο και στη Μελέτη, Επίβλεψη αλλά και Διαχείριση των Έργων στο στάδιο της Κατασκευής. Επιπλέον έχει συμμετάσχει σε Αρχιτεκτονικούς Διαγωνισμούς στους οποίους οι ΕΠΙΤΕΣΣΕΡΑ Αρχιτέκτονες έχουν αποσπάσει Βραβεία. Επίσης έχει υπάρξει μέλος Κριτικών και Ειδικών Επιτροπών Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών, όπως και είναι ενεργό μέλος σε Επιστημονικές Επιτροπές. Το 2015-2017 συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα ACCEPT στα πλαίσια του Horizon 2020, όπου οι ΕΠΙΤΕΣΣΕΡΑ Αρχιτέκτονες ήταν μέλος της Ομάδας. Πέραν των πιο πάνω και παράλληλα με την Αρχιτεκτονική Δημιουργία τα τελευταία χρόνια έχει λάβει μέρος σε μια σειρά άλλων δημιουργικών έργων, συνεργαζόμενη με σχεδιαστές, καλλιτέχνες και επαγγελματίες από τον τομέα των Τεχνών. Είχε την ευκαιρία να δημιουργήσει και να επικοινωνήσει με το κοινό μέσα από έργα που προωθούν ιδέες για ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.

Παύλος Χατζηπαυλής
Γεννήθηκε το 1966 στη Λευκωσία. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Ελλάδος. Ακολούθως μετέβηκε στις ΗΠΑ με υποτροφία τού Ιδρύματος Fulbright όπου έκανε ειδίκευση στον σχεδιασμό κτηρίων με υψηλή ενεργειακή απόδοση και απέκτησε τον τίτλο Master of Science in Building Design από το College of Architecture & Environmental Design τού πανεπιστημίου Arizona State University. Από το 1995 μέχρι το 2004 εργάστηκε ως Αρχιτέκτονας σε ιδιωτικά αρχιτεκτονικά γραφεία τής Κύπρου, της Ελλάδας και της Αγγλίας. Ακολούθως ίδρυσε δικό του μελετητικό γραφείο με την επωνυμία «Αρχιτεκτονική – Βιοκλιματικός Χώρος» (www.bioclimatic.space) το οποίο διατηρεί μέχρι σήμερα. Παράλληλα με την άσκηση της αρχιτεκτονικής έχει ασχοληθεί με πραγματογνωμοσύνες και διαιτησίες σε θέματα τής ειδικότητάς του. Έχει επίσης ασχοληθεί με την τριτοβάθμια εκπαίδευση ως Λέκτορας σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο για σειρά ετών. Ζει με την οικογένειά του στα Λατσιά όπου είναι και το γραφείο του.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ