Σεμινάριο: PASSIVE BUILDING DESIGN

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΑΛΛΑΓΗ ΧΩΡΟΥ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Λόγω αυξημένης συμμετοχής στο σεμινάριο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου με τίτλο “PASSIVE BUILDING DESIGN – Παθητικό Κτήριο: Σχεδιάζοντας σήμερα τα κτήρια του μέλλοντος”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Φεβρουάριου, αλλάζει ο χώρος διεξαγωγής του σεμιναρίου.

Το σεμινάριο θα γίνει στο Εκπαιδευτικό Πολιτιστικό Κέντρο ΕΤΕΚ, το οποίο βρίσκεται στη Παλιά Λευκωσία, μεταξύ των οδών Θησέως και Κερβέρου.

Λεπτομέρειες σεμιναρίου, εδώ

* * *

O Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου σε συνεργασία με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου διοργανώνουν δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα:

PASSIVE BUILDING DESIGN
Παθητικό Κτήριο: Σχεδιάζοντας σήμερα τα κτήρια του μέλλοντος

Εισηγητής: Μίλος Ίλιτς
Πολιτικός Μηχανικός, Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Παθητικού Σχεδιασμού

 

17 Φεβρουαρίου 2023 │ 15:30 – 19:00
Εκπαιδευτικό Πολιτιστικό Κέντρο ΕΤΕΚ
Θησέως και Κερβέρου, 1016 Λευκωσία

Σκοπός Σεμιναρίου
Η ανάγκη μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης στα κτήρια και η απαίτηση για κατασκευή κτηρίων με σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας καθιστούν επιτακτική την αξιοποίηση βιοκλιματικών αρχών κατά το αρχικό στάδιο του σχεδιασμού των κτηρίων. Στόχος του σεμιναρίου είναι η εισαγωγή και η εξοικείωση των ενδιαφερομένων στις βασικές αρχές που διέπουν τον παθητικό σχεδιασμό κτηρίων. Παράλληλα, θα γίνει περιγραφή των ανάλογων μεθόδων και εργαλείων που υπάρχουν διαθέσιμα κατά τα αρχικά στάδια του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού ενός παθητικού κτηρίου, με έμφαση στα οικιστικά κτήρια.

Απευθύνεται σε:
Αρχιτέκτονες, φοιτητές αρχιτεκτονικής, τελειόφοιτους αρχιτέκτονες οι οποίοι κάνουν την πρακτική τους άσκηση, μηχανικούς οι οποίοι ασχολούνται με θέματα ενεργειακού σχεδιασμού κτηρίων ή που συμμετέχουν σε ομάδες σχεδιασμού σε παρεμφερή θέματα, λειτουργούς Τεχνικών Υπηρεσιών Δημοσίου, στελέχη εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κατασκευαστικό τομέα αλλά και άτομα χωρίς τεχνικό υπόβαθρο τα οποία θα ήθελαν να αποκτήσουν γενικές γνώσεις σε θέματα βιοκλιματικού σχεδιασμού.

Πρόγραμμα
Η συνολική διάρκεια του Σεμιναρίου είναι 3,5 ώρες και το πρόγραμμα έχει ως ακολούθως:

15:30 Προσέλευση
15:45 Χαιρετισμός Προέδρου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου, Άλκη Δίκαιου
15:50 Έναρξη διάλεξης
18:30 Υποβολή ερωτήσεων και έναρξη συζήτησης
19:00 Λήξη σεμιναρίου

Εγγραφή
Η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής διενεργείται μέσω του ακόλουθου συνδέσμου: https://forms.gle/vwANjgL5pCCqP97Q6
Προθεσμία υποβολής συμμετοχής, μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου 2023.Σημειώνεται ότι, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία υποβολής της Δήλωσης Συμμετοχής.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Πιστοποιητικό παρακολούθησης. Το εν λόγω εκπαιδευτικό σεμινάριο εντάσσεται στο έτος Δια Βίου Μάθησης του ΕΤΕΚ και προσμετράτε ως εκπαιδευτικές ώρες στα επίπεδα πιστοποίησης επιπέδων εκπαίδευσης των μελών του ΕΤΕΚ.

Βιογραφικό Εισηγητή
Μίλος Ίλιτς
Πολιτικός Μηχανικός, Εγκεκριμένος εκπαιδευτής ΑΝΑΔ
Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Παθητικού Σχεδιασμού

Ο Μίλος Ίλιτς διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο στη Δομική Μηχανική από το Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου, Σερβία. Το 2012 έκανε την εξειδίκευση σε ενεργειακά αποδοτικά κτήρια στο Passive House Institute , Darmstadt – Γερμανία. Είναι ιδρυτικός μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικών Κτηρίων από την Ελλάδα και εκπρόσωπος του για την Κύπρο. Είναι μέλος του κεντρικού συμβούλιου του ΣΠΟΛΜΗΚ και μέλος της Συμβουλευτικής επιτροπής του Υπουργείου Ενέργειας για θέματα ενεργειακής απόδοσης κτηρίων.

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ