Θλίψη για τον θάνατο της Αρχιτέκτονα Κλέλιας Πετρίδου

 

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο της Αρχιτέκτονα Κλέλιας Πετρίδου, η οποία εργάστηκε ακούραστα έχοντας ως επίκεντρο τον “άνθρωπο”.
Έχει επιτελέσει σημαντικό έργο ως υπεύθυνη του Γραφείου Σχεδιασμού του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων για την Προσβασιμότητα των ΑμεΑ στην Κύπρο. Kατά την διάρκεια αυτής της δράσης, ανέδειξε την ανάγκη δημιουργίας φιλικών και ανθρώπινων κτηρίων που να είναι προσβάσιμα σε όλους. Με ανάθεση του ΕΤΕΚ, συντόνισε τις εργασίες στο Υπουργείο Εσωτερικών για την ετοιμασία προτύπου σχεδιασμού για τη νέα νομοθεσία για την Ασφάλεια Χρήσης και Προσβασιμότητας των Δομικών Έργων. Διετέλεσε επίσης συνεργάτιδα του Δήμου Λευκωσίας και η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου την τίμησε ανακηρύσσοντας την ως επίτιμο μέλος.
Το 2016, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου της απένειμε “Τιμητική Διάκριση”, ως ελάχιστη ένδειξη και εκτίμηση για το σημαντικό της έργο.

Το σπουδαίο έργο της θα είναι παρακαταθήκη ενισχύοντας την με νέα αποφασιστικά βήματα τόσο από το κράτος, όσο και από τον τεχνικό κόσμο “προσβάσιμες πόλεις – σχεδιάζω χωρίς να αποκλείω”.

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου εκφράζει θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους της.