Γυναίκες στην Αρχιτεκτονική ∙ Women in Architecture

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου καλεί τις γυναίκες Αρχιτέκτονες σε ανοιχτή συζήτηση σε σχέση με τις εργασίες της Διεθνούς Επιτροπής “International Women in Architecture” της UIA, η οποία έχει ως σκοπό να επισημάνει το ρόλο και τη συμβολή των γυναικών Αρχιτεκτόνων και να προωθήσει τη συμμετοχή τους σε εθνικές και διεθνείς αρχιτεκτονικές οργανώσεις.

Η επιτροπή αποτελείται από πέντε μέλη του Συμβουλίου της UIA, που εκπροσωπούν καθεμία από τις πέντε Περιφέρειες της. Η Κύπρος συμμετέχει στην Περιφέρεια ΙΙ, με εκπρόσωπό την Αρχιτέκτονα, Στέλλα Ευαγγελίδου.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να δοθεί η δυνατότητα έκφρασης σε όλες τις συναδέλφους, από τη νέα απόφοιτη έως την έμπειρη Αρχιτέκτονα, η οποία μετά από πολυετή προσφορά, θέλει να μοιραστεί τη συσσωρευμένη γνώση της. Στον πυρήνα αυτής της εκδήλωσης, είναι η έναρξη ανοικτού διαλόγου, μέσα από τον οποίο θα αναδεικνύονται τα προβλήματα, αλλά ταυτόχρονα, θα αναζητούνται δυνατότητες και προοπτικές, ούτως ώστε, οι γυναίκες Αρχιτέκτονες, να βρίσκουν ενθάρρυνση, έμπνευση και διόδους προβολής του έργου τους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2021 – ώρα έναρξης 11:00
Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης – ΣΠΕΛ
στο χώρο διαλόγου της έκθεσης “Past-Forward: Stavros Economou Unarchived”

Λόγω των μέτρων για την πανδημία covid-19 και του περιορισμένου αριθμού θέσεων, οι ενδιαφερόμενες καλούνται να υποβάλουν συμμετοχή μέχρι και τις 3 Νοεμβρίου 2021.
μέσω του συνδέσμου https://bit.ly/3EbzpYe

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

10:45 – Προσέλευση

11:00 – Έναρξη

ΣΤΕΛΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΟΥ
”Γυναίκα Αρχιτέκτονας: ρόλος, προκλήσεις, συμβολή”
Εισαγωγή και στόχοι της τοπικής ομάδας εργασίας της Διεθνούς Επιτροπής Γυναικών στην αρχιτεκτονική.

ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ
“Το κτίριο είναι δικό της;”
Μια εξιστόρηση της διεθνούς πορείας, εξέλιξης, εμποδίων και επιτευγμάτων των γυναικών μέσα στο αρχιτεκτονικό τους έργο.

ΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
“Οικολογία και Αρχιτεκτονική: Μια Έμφυλη Προσέγγιση”
Η ανάπτυξη και εξέλιξη του οικο-φεμινιστικού κινήματος και η δράση του σε σχέση με τις αρχές της αειφόρου αρχιτεκτονικής.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

12:45 – Δεξίωση

13:45 – Ανοιχτή Συζήτηση _ Ομάδες Εργασίας