Μπιενάλε 2025: Προκήρυξη Διαγωνισμού για τη θέση Επιμελητή

Biennale 2025
Intelligens. Natural. Artificial. Collective.

Το Υφυπουργείο Πολιτισμού (το Υφυπουργείο) και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου ανακοινώνουν την προκήρυξη διαγωνισμού για επιλογή Επιμελητή για την εκπροσώπηση της Κύπρου στην 19η Διεθνή Έκθεση Αρχιτεκτονικής της Μπιενάλε Βενετίας 2025. Η Διεθνής Έκθεση Αρχιτεκτονικής της Μπιενάλε 2025, θα διεξαχθεί στη Βενετία από τις 10 Μαΐου έως 23 Νοεμβρίου 2025, με θεματολογία “Intelligens. Natural. Artificial. Collective.”, σε επιμέλεια του Αρχιτέκτονα, Carlo Ratti. Το Υφυπουργείο έχει αναθέσει στον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου τον συντονισμό διοργάνωσης της Κυπριακής συμμετοχής, της οποίας είναι ο κύριος χορηγός.

Η παρούσα πρόσκληση απευθύνεται σε Αρχιτέκτονες, ή ομάδες Αρχιτεκτόνων ή Οργανισμούς που έχουν σχέση με το αντικείμενο και έχουν ως βάση την Κύπρο ή έχουν αποδεδειγμένη και μακροχρόνια σχέση με τον τόπο, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους. Είναι επιθυμητό οι διαγωνιζόμενοι να έχουν εμπειρία στη διαχείριση και διοργάνωση γεγονότων με πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό χαρακτήρα (διοργάνωση αρχιτεκτονικών εκθέσεων, καλλιτεχνικών εκθέσεων και εγκαταστάσεων, συνεδρίων, πολιτιστικών εκδηλώσεων κ.α.).

  • O χώρος που θα φιλοξενήσει το Κυπριακό περίπτερο είναι το Associazione Culturale Spiazzi, Castello 3865, 30124 Venezia.
  • Η διαδικασία υποβολής των προτάσεων διενεργείται ψηφιακά  πατήστε εδώ 
  • Προθεσμία υποβολής: 13 Νοεμβρίου 2024 και ώρα 16:00